Szépüljünk fillérekből!

Szépüljünk természetesen!

Termékteszt 3. - Hidratálás

2015. január 23.

Folytatjuk a blogsorozatunkat, mely során különféle termékeket ajánlok, amelyek nekem is beváltak, illetőleg nem tartalmaznak parabéneket. Ha még nem olvastad volna az előző bejegyzéseket, kattints ide (ahol leírtam, mely összetevőket érdemes kerülni egy kozmetikai termékben), majd ide (ahol pedig néhány arctisztító termékről írtam).

Most pedig, ideje tisztázni, miért is fontos a hidratálás. Valójában, nem lenne az, ha nem lenne szennyezett a környezetünk. Régen nem gyártottak milliónyi hidratáló krémet, mivel nem volt rá szükség. Akkoriban tudták, milyen természetes gyógymódot kellett alkalmazni, ha egy kis bőrprobléma adódott. Sajnos, ezek a régi, természetes megoldások mára hátramaradtak, helyettük megjelent az egyszerűség. Ma már számtalan termék közül válogathatunk, néha azt sem tudjuk, melyik mitől jó, miért jó, és egyáltalán tényleg jó-e. Az igazság az, hogy egyik sem nyújt tökéletes végeredményt önmagában. Mellette egészségesen kell élnünk, hiszen a bőrünk is egy élő rendszer, szüksége van tápanyagokra, vízre és oxigénre is.

Tehát, a jó minőségű arckrém megválasztása csak egy lépés. Azonban, érdemes néha-néha egy tápláló, természetes arcpakolást is felrakni, mialatt kellemesen relaxálhatunk. Hiába raknak mindenféle természetes anyagot a legdrágább krémekbe, egyik sem lesz olyannyira hatékony, mint például egy házilag elkészített, rém egyszerű, mézes-olívaolajos pakolás.

Természetesen, nekem sincs időm mindig, és nem is jut eszembe a hétköznapok során, hogy arcpakolást készítsek. Próbáljunk kitűzni egy időpontot, melyet rendszeresen magunkra szánunk. Nem kell sok, hiszen mindössze 20 percről lenne szó.

Íme tehát, néhány arckrém, melyek megfizethetők, és még jó minőségűek is!

 

HIRDETÉS

Alverde Aqua 24H Balance Cremegel Meeresalge

Aki követi a blogom, tudja, hogy az Alverde termékeit nagyon szeretem. Ha választani kellene, szinte az első utam az Alverde polcokhoz vezetne. Nem állítom, hogy a legjobb minőség, de kellemes összetevői vannak, eddig nálam nem okozott  problémát.

 

 

 

HIRDETÉS

 

Bioderma Sensibio Light Krém

A Bioderma termékek kicsivel magasabb árkategóriájúak, véleményem szerint talán jóval magasabb, de aki rászán ennyit egy termékért, nem jár rosszabbul. Amit hiányolok, hogy kevés aktív hatóanyagot használ, de legalább parabénektől, parfümtől mentes. És mi ezt vesszük figyelembe leginkább, ugye?:)

 

 

Balea Med Ultra Sensitive Intenzív Krém

A Balea termékeket szintén kedvelem, egyszerűek, olcsók, mégis tudnak annyit, mint bármelyik nagy márkanév termékei. Összetevőiben nagyon szép, kellemes, mindentől mentes termék. Irritációt nem okozott, teljesen megfelel a célnak. Allergiára hajlamos bőrűeknek is ajánlott.

 

 

Manna Prémium Shea Vaj

A Shea vaj választása mindig tökéletes döntés, de ügyelnünk kell, hogy tiszta, finomítatlan minőségűt válasszunk. A Manna termékei kizárólag természetes készítményeket árulnak, így onnan bátran ajánlom akármelyik terméket. A shea vaj egy kész csoda, imádtam, hogy a tömény vaj egész napos hidratáltságot nyújt. Nem csak hogy hidratál, de a sebeket, hegeket és pattanásokat is tökéletesen gyógyítja, és nyomtalanul eltünteti.

 

 

Manna Organikus Kakaóvaj

A természetes kakaóvaj még zsírosabb, mint a shea vaj, így akinek extra hidratálásra, és sebhely gyógyításra van szüksége, azonnal csapjon le rá. Állagra bár keményebb, mint a shea vaj, így érdemes használat előtt kicsit megolvasztani. De tapasztalatom szerint, a meleg kézben is elkezd olvadozni. Emiatt talán picit macerásabb a felvitele, de annál szuperebb a hatása. Na és az illata... egyik kakaóvaj tartalmú termékhez sem hasonlítható, hiszen a natúr kakaóvajnak tömény, csoki illata van.

Arc hidratálás terén ennyi termékkel tudok előállni, ennek, oka, hogy már régóta csak is kókuszolajjal, vagy olívaolajjal végzem a hidratálást és a sminklemosást is. Mennyi pénzt megspórolok így, nem?  A fentiekkel nem volt problémám soha, bátran merem ajánlani őket, de természetesen mindenkinek a saját bőr adottságaihoz kell megválasztania a megfelelő arckrémet. De ne feledjük, óvatosan a reklámokkal és a hiedelemmel. Sokszor a legegyszerűbb, legolcsóbb termék bizonyul jobbnak, mint drágább társai.

Ha rám hallgatok, merjetek, és váltsatok át a természetes olajokra. Náluk jobb hidratáló nincs, egy termékben benne van minden, ami bőrünknek kell. Próbáljátok ki, és nem fogtok csalódni, ezt garantálom! A bőr látványosan javul, a bőr színe kiegyenlítődik, a pattanások kialakulásának esélye jóval lecsökken, a kókuszolaj antibakteriális hatása révén.

 

Testápolásra szintén tökéletes segítséget nyújt, de bátran ajánlom az alábbi termékeket:

Szerintem már meg sem lepődtök, mivel kezdem a listát.

 

Alverde Testvaj Makadámdióval és Karitévajjal

Az egyik legnépszerűbb termék, ha testápolás jön szóba. A testvajak választását jobbnak tartom, mert töményebbek, így kevés mennyiség is elegendő, illetve általában több hatóanyag van bennük. Az Alverde újabb sikert aratott ezzel a termékével, főleg nálam. Imádom, imádom és imádom. Az illata isteni, leírhatatlan, de kellemes, kissé télies hangulata van. Szép összetevők, jó hidratálás.

 

dr.Organic Aloe Verás Testvaj

Kissé drágább, de ez valóban megéri. Kellemes állagú és illatú, szuper hidratáló hatású. Rengeteg-rengeteg hatóanyagot tartalmaz, viszont nem tartalmaz káros összetevőket!

 

 

Manna Kakaóvajas Testápoló Habkrém Szűz Kókuszvajjal

A Manna termékei közül szintén bármelyik testápolót választhatjuk, itt tényleg csak az ízlésünk szab határt. Ártani nem fognak, használni annál inkább. Eddig még sosem csalódtam bennük. Teljesen natúr, alig tartalmaz összetevőt, de azok is 100%-ban természetesek.

 

 

 

Találkozzunk legközelebb is!

fffff.jpg

 

 

 

Dalma

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepseg-termeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr567101833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása