Szépüljünk fillérekből!

Szépüljünk természetesen!

Termékteszt 2. - Arctisztítás

2015. január 22.

Az előző bejegyzésemben ajánlottam pár sminklemosó terméket, amelyeket én is szívesen használok. Ha még nem olvastad volna, kattints az alábbi linkre!

 

http://szepseg-termeszetesen.blog.hu/2015/01/15/termekteszt_1_ezekre_az_osszetevokre_figyeljetek_oda

A mai bejegyzésben pedig szeretnék néhány olyan termékről írni, melyek használata során elégedett voltam, mind a hatásuk, mind az összetevőjük tekintetében.

A tökéletesen tiszta arcbőr természetesen az alapos tisztítással kezdődik. Nem csak a sminket mossuk le ilyenkor, hanem a nap folyamán termelődött felesleges olajokat, illetve a városi légszennyezésből adódó porokat, piszkokat is. Bőrünk nyílt rendszer, ezt ne felejtsük, ezért a mély tisztítást komolyan kell venni, ha el akarjuk kerülni a gyulladásokat, pattanásokat és mitesszereket.

A sminklemosó terméknél mindig legyen szempont, hogy a szemet ne csípje, kíméletes és hatékony legyen egyszerre. Jobb, ha olajtartalmú sminklemosót használunk, ugyanis az olaj a leghatékonyabb zsíroldó, egyetlen mozdulattal eltávolít mindent.

A sminklemosás után a második lépés az arctisztítás. Íme, néhány egyszerű, de jól bevált termék erre a célra:

Alverde Sensitiv Arclemosó Varázsmogyoró és Kamilla

 


Az Alverde termékek talán a személyes kedvenceim, parabénektől teljesen mentesek. Egyetlen nagy hátrányuk,
hogy alkohol tartalmuk viszonylag magas, de egy mély hidratálást követően nem okoz szárazságot a bőrben. Nem habzik, ez is igazolja, hogy nem tartalmaz habzást elősegítő anyagokat, melyek a samponban, tusfürdőben is megtalálhatóak és erősen irritáló lehet az érzékenyek számára. Illata természetes, nem erős és nem tolakodó. Állagra kellemes, kissé krémes. 

 

 

Himalaya Herbals Diós Arcradír

 

A Himalaya termékek viszonylag jó minőségűek, sokak által kedvelt kozmetikum. Véleményem szerint, nem a legjobbak, de természetesen ez bőrtípustól is függ. Az itt látható arcradír viszont személyes kedvencem a bőrradírok közül. Sminklemosás után is használható, akár napi szinten, mert a benne található diószemcsék nem durvák, éppen csak kellemesen átmasszírozzák a bőrt, miközben tisztít. Nem habzik túlságosan, ez is egy jó szempont. Illata természetes, nem irritáló.

 

 

 

 

Balea Med Ultra Sensitive Arctisztító Tej

 

Sminklemosás után is alkalmazható, kíméletes és természetes. Teljesen illatanyag, valamint parabén mentes. Érdemes ugyan ennek a típusnak a tonikját is kipróbálni!

 

 

 

 

 

 

 

Garnier Micellás víz

A Bioderma micellás vize talán egy fokkal jobbnak minősült, de véleményem szerint, a Garnier micellás vize is ugyanolyan hatékony arctisztítást végez. Egyszerű, de nagyszerű, méghozzá olcsó áron!

 

 

 

 

 

 

 

Manna szappanok

Kedvenceim, mert teljesen természetesek. Szinte az összeset merem ajánlani, de nyilván, bőrtípusnak megfelelően kell választani. Személyes kedvencem:

Manna Aloe Vera-Citromfű Szappan

 

Az illata isteni, citromos. A benne lévő mákszemcsék jólesően masszírozzák és egyben radírozzák a bőrfelszínt. Nem irritál, nem csíp, krémesen habzik, és tökéletesen tisztít. Szappan létére nem szárít annyira, bár a hidratálás elengedhetetlen, mint mindig.

Érdeme szétnézni, és válogatni a weboldalon. Rengeteg szappan áll rendelkezésre, melyek egytől-egyig csakis természetes alapanyagból készültek.

Ha még nem hallottál volna a manna szappanokról, íme a honlapjuk:

http://mannaszappan.hu/

Organique Savon Noir Classic Marokkói Fekete Szappan

 

A fekete szappanokról ódákat lehetne zengeni, mennyire jó hatással vannak a bőrre. Száraz, zsíros, vagy vízhiányos bőrre egyaránt alkalmazható, sőt, segít a pattanások eltüntetésében is.

Egy jó minőségű, tiszta fekete szappan bár drágább és nehezebben beszerezhető, de mindenképpen megéri az árát, hiszen mindössze borsónyi mennyiségű szappant kell felhabosítani kevés vízzel, amely hatására egy hatalmas habtengert kapunk. 

 

Remélem tudtam segíteni valamennyire, hogy milyen arctisztítókat érdemes venni. Legyünk okosak, ne engedjük magunkat becsapni a márkanévvel. Fontoljuk meg, és nézzünk utána a termékeknek, mielőtt beszerezzük őket.

Érdemes ellátogatni a http://kremmania.hu/ oldalra, ahol szinte az összes létező kozmetikumot megtaláljátok, ha a keresőbe beírjátok a termék nevét. Az oldal nagy előnye, hogy a termék összetevőinek listáját is feltünteti, illetve annak kockázati szintjét is jelöli, így hatalmas segítséget nyújthat, ha tanácstalanok vagyunk, milyen terméket válasszunk. Tanácsos elolvasni az adott termékhez tartozó kommenteket, véleményeket, hiszen azokra is lehet alapozni valamennyire. Segítsünk mi is a többi olvasónak, és írjuk le mi is véleményünket bármelyik használt termékkel kapcsolatban!

A következő bejegyzésben tovább haladunk, és néhány hidratáló krémet szeretnék bemutatni.

Kellemes szépülést és találkozzunk legközelebb is!

Dalma

 

Csatlakozz Te is a Facebook csoportunkhoz, hogy onnan értesült a legújabb bejegyzésekről!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepseg-termeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr447099105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása