Szépüljünk fillérekből!

Szépüljünk természetesen!

Íme, a legütősebb immunerősítők!

2017. február 20.

Bizonyára neked is eleged van már a hidegből, a megfázásból, a náthából. Ha kimerültnek érzed magad, vagy csak szeretnéd felturbózni immunrendszered, akkor jó helyen jársz!

Íme, a legütősebb immunerősítők!

Fontos tisztázni, hogy ezek bár jelentős hányadban részt vesznek a különféle betegségek megelőzésében, de teljes védelmet nem fognak nyújtani. Rendszeres bevitelük esetén azonban a betegségek tüneti lefolyása gyorsabbá válik, és nem feltétlenül fog jelentkezni minden tünet, így az elviselhetőségben is kiemelkedő szerepűek. 

 

1. Echinacea

Az echinacea, más nevén a kasvirág ismerősen hangozhat már neked. Egyre nagyobb jelentősége van, hiszen már tudományosan is beigazolódott, hogy jótékony hatással van a szervezet védekezőrendszerére. Nem csak a betegségek leküzdésében tölt be nagyon fontos szerepet, de az általános immunitás megfelelő működéséért is felel, így megelőzésképpen is számíthatunk rá. Hatékonysága abban rejlik, hogy képes aktivizálni az immunsejteket, javítja az immunválaszt, nő az antivirális fehérvérsejtek száma, és kissé emelkedik a testhőmérséklet is. 

Ma már számos formájában megtalálhatjuk a patikákban, választhatjuk a tea-filteres, tablettás vagy csepp formációt is. Ez egyénfüggő, hogy ki mit szeret jobban, de orvosunk véleményét is kikérhetjük ezzel kapcsolatban. Személy szerint az Echinacea-cseppet próbáltam, amelyet naponta 3x kell cseppentetni, érezhető volt a jótékony hatása!

Vigyázzunk, hogy mindig a használati utasításnak megfelelően használjuk és ne vigyük túlzásba bevitelét a szervezetbe! Próbáljátok ki, mert valóban ütős, sokkal gyorsabbá teszi a gyógyulási folyamatokat, így ha beteg vagy, szerezz be gyorsan egyet!:)

 

2. Almaecet

Az almaecet jótékony hatásairól már korábban olvashattatok egy bejegyzést, ha lemaradtál róla, kattints ide! Az almaecet számos szépségfelerősítő hatása mellett kiváló immunerősítő hatásairól is híres. Erős antibakteriális hatású, így segíthet a betegségek leküzdésében. Torokfájás esetén érdemes naponta többször almaecetes vizet inni, de számos más fájásos panaszok ellen is jó segítséget tud nyújtani, főleg ízületi fájdalmak, gombás eredetű fertőzések, orrdugulás esetén is iható, emellett kiváló emésztésjavító, koleszterincsökkentő és zsírégető hatású csodaszer.

 

 

3. Gyömbér

A gyömbért már mindenki ismeri, hiszen valóban hatékony segítséget ad különösen légúti fertőzések kezelésekor.
Érdemes a frissen reszelt gyömbérre azonnal forró teát önteni, majd állni hagyhatjuk pár percig, így nem veszt a hatékonyságából. Nem csak betegségekkor, hanem az egészségmegőrzés szempontjából is fontos lenne a rendszeres fogyasztása.

 

 

4. C-vitamin

Jó-jó, gondolom ezt már végképp nem kell bemutatni, de sokak számára nem teljesen világos, hogyan is kell helyesen szedni annak érdekében, hogy minél jobban hasznosuljon is a vitamin. Fontos tisztázni, hogy szervezetünk egyáltalán nem képes tárolni, így szükséges a rendszeres bevitele akkor is, ha éppenséggel nem vagyunk betegek. Természetesen nem kell rögtön a patikába rohanni, hiszen az ajánlott napi 200 mg-i mennyiséget természetes forrásokból is bevisszük a nap folyamán. Ha beteg vagy, növeld a mennyiséget 1000-1500 mg-ra, amelyet viszont már muszáj kiegészíteni tablettás kiszereléssel is.

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, így nagyon fontos, hogy csak akkor hasznosul megfelelően, ha kellő mennyiségű vizet is iszunk! Ne 1-2 korty vízzel vegyük be a kapszulát, hanem bőséges folyadékkal.  A nap folyamán figyeljünk erre, hogy rendszeresen hidratáltak legyünk! Egy megfázásos időszakban naponta többször is érdemes C-vitamint szedni, hiszen mint írtam, a szervezet nem raktározza, hanem felhasználja a számára szükséges mennyiséget, majd kiüríti vizelet útján. Fontos, hogy a cukor bevitele gátolja a C-vitamin felszívódását, ügyeljünk hát erre is!

Attól függetlenül, hogy a szervezet kiüríti a vitamin készletet, mégsem szabad túlzásba vinni ezt sem! Hogy miért? Nem maga a C-vitamin bőség okozza a veszélyt, sokkal inkább az ebből adódó más vitamin hiányos állapot. A magas C-vitamin dózis szinte meggátolja a Kalcium hasznosulását, valamint elősegíti annak kiürülését. Bármely vitamin túlzott bevitele okozhatja egy, vagy több másik vitamin felszívódását, így hamar kialakulhatnak vitamin hiány eredetű betegségek is.

A továbbiakban a végtelenségig sorolhatnám a sort, hiszen megszámlálhatatlan mennyiségű más természetes immunerősítőket ismerünk a fokhagymától kezdve, a mézen át a csipkebogyóig. Ezekkel bizonyára tisztában is vagytok, így arra biztatlak titeket, hogy ne csak betegségek esetén, hanem a szürke hétköznapokban is erősítsetek velük!  Mint írtam, nem nyújtanak 100%-os védelmet a mindennapi kórokozókkal szemben, de bármilyen bacit, vírust, netán gombát kaptunk el, a betegségek lefolyása és a regeneráció is gyorsabbá tehető velük.

 

Bátran forduljatok tehát a természet patikájához, csalódni nem fogtok, csak erősödni!:)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepseg-termeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr1212270440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása