Szépüljünk fillérekből!

Szépüljünk természetesen!

Így újulj meg tavaszra!

2016. január 11.

A tavasz a megújulás időszaka, hiszen ekkor "ébred" fel a természet is a téli hideg napokból. Természetesen az ember élete során sokszor megújul, de ideje, hogy most tényleg a legjobb formánkat hozzuk ki magunkból! És itt nem csak a tested formálására, vagy a méregtelenítésre utalok! Foglalkozz magaddal!

Bizonyára számtalan nehéz időszakon vagy már túl, vagy éppen benne vagy, és el kell árulnom valamit: számtalanszor leszel még nehéz időszakban. A jó hír az, hogy minél erősebb és kitartóbb vagy, annál könnyebben veszed majd az utadba álló akadályokat, s annál boldogabb leszel.

Bármilyen nehéz most, vagy volt, lesz is, állj meg, és foglalkozz magaddal! Ne hanyagold el magad, mert egy borzasztóan értékes ember vagy. Belőled csak egy van. Egyetlen egy. Nincs több. Nem vagy véletlenül a világon!

A test és a lélek együtt dolgozik. Bármelyik is sérül, biztos, hogy egyik nélkül a másik nem működik jól. Ezért nagyon fontos, hogy mind belülről, mind kívülről újulj meg. Tisztítsd meg magad a rossz szokástól, gondolatoktól! Kerüld a negatív embereket, kerüld azokat, akik rossz hatással vannak rád! Foglalkozz magaddal és azokkal az emberekkel, akik valóban fontosak neked. Igen, mert a boldogság tanulható. Az, hogy boldog leszel, elhatározás kérdése. Nem a körülményeid fognak téged boldoggá tenni! Láss máshogy, vedd észre, mennyi jó dolog van a világban és mennyi örömteli esemény történik veled. A rossz dolgokat nem tudod kikerülni! Azok jönni fognak, mert az élet ilyen. Na és?! Küzdd le, erős vagy! És hidd el, egyre erősebb és erősebb leszel. És minél erősebb vagy, meglátod, nevetni fogsz majd azon, hogy régebben milyen dolgok miatt szomorkodtál.

Jöhet a kérdés! Hogyan kezdjem el?

1. Gondolatok

A tisztulás a gondolataidnál kezdődik. Akarnod kell, hogy jobb és boldogabb légy. És nem csak akarnod kell, el is kell hinned, hogy az leszel. A gondolat hatalmas erőkkel bír. Nem is sejted, mi mindenre képes, ha jól tudod őket irányítani. Mert a gondolataidat irányítanod és edzened kell. Miért maradnak meg bennünk a rossz élmények sokkal erősebben, mint a boldog pillanatok? Ez egy teljesen normális folyamat. Az evolúció során az ember folyamatosan tanul. Az agy rögtön elraktározza, ha valami rossz hatás ér téged, pontosan azért, hogy ha netán legközelebb is érne téged hasonló hatás, azonnal tudj reagálni és menekülni. Mégpedig helyesen. A boldog pillanatokat is megőrzi az agy. Csak elő kell kotornod őket, s fel kell erősítened azokat. Sokkal-sokkal több jó dolog történik veled, mint rossz. Csak észre sem vesszük! Ha annyi rossz történt volna veled, nem olvasnád ezt!

Cseréld ki a gondolataid! Amikor reggel felkelsz, kinyitod a szemed, ne az legyen az első, hogy panaszkodsz, hogy mennyi mindent kell aznap csinálnod. Fogd fel így a reggeleket: "De jó, hogy felkeltem! De jó, hogy csinálhatok ezerféle dolgot, de jó, hogy van esélyem arra, hogy egy jobb nappá tegyem a mait!!".

Kezdj el örülni mindennek, ami téged körülvesz, kezdj el örülni a lehetőségeidnek! Kezdj örülni annak, hogy élsz! Igenis erőszakold meg a gondolataid! Győzd le őket, mert képes vagy rá. Mindenki az! Egyedül te irányítod a gondolataid...egyedül te vagy képes arra, hogy megváltoztasd őket. Idővel hidd el, automatikusan örülni fogsz minden apró dolognak az életben, és a rossz élményeket sem borzasztónak véled majd, hanem az élet nélkülözhetetlen próbatételeinek, amelyeket igenis megugrottál és leküzdöttél.

2. Légy kedves!

Tudom, kissé közhelyesnek hangzik. De valóban borzasztóan jó hatással lesz rád, ha te magad is kedvesen bánsz az emberekkel, még akkor is, ha nem jön könnyen. A kedvességed nem fog kárba veszni, ezt garantálom! De egy dolgot jegyezz meg! Ne azért légy kedves, mert annak kell lenned. Azért légy kedves, mert az vagy, csak még te sem hiszed el! Kezd elhinni, hogy te egy szerethető, kedves és segítőkész ember vagy! Jót fog tenni a lelkednek, ha kedves leszel.

 

3. Beszélgess minél többet!

Ne hagyd, hogy a hétköznapok fogságában maradj! Mozdulj ki, beszélgess a barátaiddal. Biztosan zsörtölődtél már azon, hogy ha te nem keresnéd őket, fel is fordulhatnál felőlük. Ez nem így van! Csak mindenki el van foglalva magával. Te ne légy ilyen! Lépj túl az emberi makacsságon, legyél te a kezdeményező, még ha eleinte nehezedre is esik. Nem lesz hiábavaló, ez biztos. Az élet nem olyan hálátlan, mint amilyennek látjuk. Csak nem vesszük észre a jeleket, az apró örömöket, amik terelgetnének minket a számunkra kijelölt úton. Kezdj el újra foglalkozni a körülötted lévőkkel, légy kíváncsi arra, mi van velük. Mások történései még akár jó hatással is lehetnek rád. Az ember társas lény. Szükséged van az emberekre!

4. Szánj időt magadra!

Az, ha foglalkozol magaddal, nem bűn. Kezdd el szeretni magad, mert mint említettem, értékes vagy! Belőled nincs másik! Igenis fedezd fel a szépséged, a tehetséged. Ne hanyagold el azt, amiben jó vagy, vagy amit szeretsz! Szeretsz olvasni, vagy filmet nézni? Vagy érdekel valamelyik tudományág? Szeretsz sétálni és zenét hallgatni? Teljesen mindegy, mit szeretsz. Ha jól esik, szánj rá időt!

5. Ne aggodalmaskodj!

Talán ez a legnehezebb fázisa a megújulásnak. Az aggodalom érzése természetes dolog. Az embernek vannak félelmei. Mindenki fél. Természetesen azt is biztosan tudod, hogy ha aggódsz, nem segítesz a helyzeteden. Fog változtatni bármin is, ha folyamatosan agyalsz, hogy mi lesz, ha...? Nem. Ezt kell tudatosítanod magadban. Figyeld meg, ha elkezdesz bízni abban, hogy minden úgy alakul majd, ahogy annak lennie kell, és ahogyan neked a legjobb, vonzani fogod a jót. Ne félj és ne aggódj a jövőd miatt, inkább bízz abban, bízz a lehetőségeidben, az emberekben, az életedben!

6. Étkezz egészségesen!

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ha megakarsz újulni, drasztikus váltást kell beiktatnod az étrendedbe. Ez inkább csak arra utal, hogy igenis törődj a testeddel, törődj az egészségeddel! Tudd, hogy mi árt és mi jó neked. Meglátod, ha tudatosabban étkezel, a közérzeted jobb lesz, s szépülni fogsz tőle.

7. Mozogj!

A mozgás nem csak azért fontos, mert jó alakot "csinál". Sétálj, ha az esik jól. Nem kell élsportolónak lenned ahhoz, hogy egészséges legyél! A mozgás csökkenti a szervezetedben a stresszhormonokat, a boldogság érzést pedig emeli.

8. Legyen rendszer az életedben!

Biztosan egymillió dolgod van nap mint nap. Sokszor vagy fáradt, úgy érzed, sosem éred magad utol. Mi lehet a baj? Túl sokat vállalsz? Túl sokat akarsz? Bizonyítani akarsz valakinek? Vagy egyszerűen ezt várják el tőled? Kell a pénz? Talán mindegyik? Kezdj el időt szánni mindarra, ami az életben valójában fontos. Töltődj fel a pozitív gondolataiddal, mert mint írtam, hatalmas erőkkel bírnak a gondolataid. Állj hozzá máshogy!

9. Élvezd az életed!

Annyi mindent tartogat még az élet számodra, csak légy nyitott, vedd észre az apró csodákat, élj a lehetőséggel és bízz a jövődben! Élvezd azt ami van, és élvezd azt, hogy majd mennyi mindened lesz még. Lesznek fájdalmas szakaszok az életedben, de azok kellenek ahhoz, hogy utána boldogabb légy és erősebb. Élvezd az életed, mert az csak a tiéd!

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepseg-termeszetesen.blog.hu/api/trackback/id/tr938249070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása